Kalendár 2014 F1 čelí kritike Ferrari

NETKY.SK • 4 Október 2013, 12:33 • 2 min
Kalendár 2014 F1 čelí kritike Ferrari

JONGAM - Tím Ferrari podrobil ostrej kritike predbežný kalendár pretekov na nasledujúcu sezónu majstrovstiev sveta formuly 1.

slovakia

left justify in out

Kým z neho nevypadnú najmenej dve zastávky, je vraj takmer nemožné ho naplniť. Manažéra scuderie Massima Rivolu desí najmä logisticky náročná trojkombinácia z prostrednej časti ročníka - Monako, New Jersey a Montreal - s jediným voľným víkendom medzi každým podujatím.

Predbežný kalendár pozostáva z 22 pretekov, ale veľké ceny Kórejskej republiky, New Jersey a Mexika majú zatiaľ iba provizórny štatút. Americké dejisko pôvodne v návrhu ani nefigurovalo. Rivola žiada návrat k 20-dielnemu limitu. Okrem väčšieho počtu podujatí sa v roku 2014 má obnoviť testovanie v rámci sezóny, čím sa ešte zvýšia nároky na personál a rozpočet tímov, teda položky, ktoré podliehajú kontrole. 

Podobný názor ako Ferrari prezentoval prostredníctvom svojho šéfa Christiana Hornera aj Red Bull. "Všetci dobre vieme, že 22 pretekov je za hranou. Takýto nápor tímy a ich zázemia jednoducho nezvládnu. Ideálny počet je dvadsať," cituje Hornera stránka autosport.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies