Kalamita na železnici v Čechách pokračuje aj v stredu

NETKY.SK • 3 December 2014, 07:44 • 2 min
Kalamita na železnici v Čechách pokračuje aj v stredu

PRAHA - Mrznúci dážď a poľadovica v Českej republike už tretí deň paralyzuje dopravu. Námraza sa podľa meteorológov bude tvoriť na celom území Česka aj v stredu, pričom k večeru by sa mala situácia zlepšiť.

slovakia

left justify in out

České dráhy museli zrušiť množstvo spojov vrátane medzinárodných, ďalšie majú veľké meškania. Železničnú dopravu medzi Českom a Slovenskom zrušili v noci na stredu úplne. Hovorkyňa Českých dráh Radka Pistoriusová vyzvala cestujúcich, aby svoju cestu do Česka zrušili alebo odložili. Obmedzenia v železničnej doprave sa týkajú najmä strednej Moravy. Medzi Brnom a Prahou nasadia len asi 20 vlakových súprav s dieselovými lokomotívami.

 

Obmedzená je aj prevádzka mestskej dopravy v Prahe, Brne či v Olomouci, pričom obmedzenia sa týkajú aj prímestskej železničnej dopravy. V spomínaných mestách naďalej nepremávajú električky a trolejbusy. "Veľká časť osobnej vlakovej dopravy v ranných a dopoludňajších hodinách nebude vôbec premávať alebo bude ma veľké meškania. Náhradnú autobusovú dopravu sa nepodarilo zaistiť," povedala podľa serveru iDNES.cz Pistoriusová. Kalamitný stav je aj na cestách v Přerovsku a Prostejovsku. Mrznúci dážď spôsobil ťažkosti aj v energetike, pričom kalamitný stav vyhlásili v Chrudimsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona