Kalábrijský biskup ukázal charakter: So špinavými peniazmi nemožno stavať kostoly

NETKY.SK • 10 November 2016, 17:09 • 2 min
Kalábrijský biskup ukázal charakter: So špinavými peniazmi nemožno stavať kostoly

RÍM - Biskup z Kalábrie Franceso Oliva nemieni dopustiť prijímanie darov od osôb podozrivých z členstva v mafii.

slovakia

left justify in out

"So špinavými peniazmi nemožno stavať kostoly, aj keď to znamená, že sa niektoré projekty pozastavia," vyhlásil pre denník La Repubblica. Ide o reakciu na 10.000 eur, ktoré na opravu strechy kostola v Bovaline v juhotalianskej diecéze Locri-Gerace poskytol podnikateľ, ktorého v uplynulom mesiaci zadržali pre podozrenie z kontaktov ku kalábrijskej mafii 'Ndrangheta.


Biskup Oliva teraz informoval, že príslušného kňaza už vyzval, aby dar vrátil, pričom nemá pochybností o správnosti tohto rozhodnutia. So zakrvavenými peniazmi nemožno vybudovať nič pekného, poznamenal.


Katolíckej cirkvi sa v minulosti nezriedka vytýkalo, že ignoruje zločiny mafie. Pred dvoma rokmi počas návštevy Kalábrie však pápež František exkomunikoval tamojších mafiánov. Práve kalábrijská mafia 'Ndrangheta, ktorá má okrem iného pod kontrolou značnú časť pašovania kokaínu na starý kontinent, patrí medzi najmocnejšie zločinecké organizácie na svete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies