Kajínek sa ožení! Vezme si o 17 rokov mladšiu psychologičku, ktorá ho navštevovala v base

NETKY.SK • 24 Máj 2022, 12:10 • 2 min
Kajínek sa ožení! Vezme si o 17 rokov mladšiu psychologičku, ktorá ho navštevovala v base

Dvadsaťtri rokov strávil vo väzení, prezidentskú milosť mu udelil až pred piatimi rokmi Miloš Zeman, hoci sa dušoval, že to nikdy neurobí.

slovakia

left justify in out

Jiří Kajínek, odsúdený za dvojnásobnú nájomnú vraždu a jeden pokus o vraždu, dostal vtedy doživotie. Dnes je z neho omilostnený väzeň, televízna celebrita a dokonca influencer s vlastným kanálom na platforme Youtube.

 

Pochybnosti o jeho vine sa objavovali od začiatku, až jeho posledný útek z väzenia však vyvolal v médiách celý rad špekulácií a fám. Prevládal názor, že Kajínek sa stal súčasťou komplotu a sám vraždy nespáchal. Súdy ale všetky návrhy na obnovu konania zamietli.

 

 

img


Súčasný predseda Ústavného súdu Pavel Rychetský v rozhovore pre BBC v roku 2001 povedal: „Ten spis, ten ma o tom presvedčil, tam zohrali policajti veľmi podivnú úlohu. Nemyslím tým políciu ako zbor, ale niekoľko kriminalistov z Plzne, veľmi záhadnú rolu. Dokonca si trúfam povedať svoj súkromný úsudok. Ak tú vraždu nespáchal pán Kajínek, tak ju spáchal asi niekto z polície.“ Povedal to v čase, keď bolo otvorenie prípadu zo strany Miloša Zemana označované za populizmus.


„To bol evidentne prípad, keď niektorí policajti spolupracovali s podsvetím," dodal. Prvýkrát sa o milosti pre Kajínka prezident Miloš Zeman zmienil 6. apríla 2017 občanom v Čáslavi. Udelil mu ju 23. mája 2017. Na začiatku svojho funkčného obdobia pritom Zeman povedal, že udeľovanie milosti považuje za prežitok.

 

Najznámejší český väzeň Jiří Kajínek sa bude teraz ženiť. Vezme si klinickú psychologičku Magdu Gubovú, ktorá za ním po celý čas chodila na návštevy do basy.

 

img

 

V rozhovore pre portál Extra.cz v máji 2022 Kajínek priznal, že ho čaká nádherná udalosť– svadba!  

 

„Teraz to nie je o tom či, ale kde. To je otázka našich rozhovorov. Či je rozhodnuté. Svadba bude. Aj keď kým sa tak nestane, tak sa môže stať čokoľvek,“ povedal. Jeho vyvolenou je klinická psychologička Magda Gubová, s ktorou sa Kajínek pozná už 45 rokov a z toho 17 rokov ho navštevovala pravidelne vo väzení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies