Kajetán Kičura ostáva za mrežami. So svojou sťažnosťou na súde neuspel

NETKY.SK • 18 Máj 2021, 16:57 • 2 min
Kajetán Kičura ostáva za mrežami. So svojou sťažnosťou na súde neuspel

BRATISLAVA - Bývalý šéf Štátnych hmotných rezerv SR Kajetán Kičura, známy aj ako muž so zlatými tehličkami, ostáva vo väzbe.

slovakia

left justify in out

Senát Najvyššieho súdu SR (NS SR) na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť obvineného Kajetána Kičuru proti uzneseniu sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) ako nedôvodné. 

 

Bývalý šéf tak ostáva aj naďalej vyšetrovaný väzobne. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Najvyšší súd sa podľa nej stotožnil so závermi sudcu pre prípravné konanie ŠTS, ktoré si ako zákonné a vecne správne osvojil.

ŠTS zamietol Kičurovu žiadosť o prepustenie z väzby na konci apríla. Polícia v rámci vyšetrovania prípadu s krycím názvom „Rezervy“ vzniesla voči bývalému riaditeľovi SŠHR obvinenie za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku a obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti ešte v apríli minulého roka. Neskôr mu pribudli Ďalšie obvinenia v prípade „Rezerva II“.

 

Mohlo by vás zaujímať: Kajetán Kičura ostáva vo väzbe. Rozhodol o tom Najvyšší súd SR

 

Pri jeho zadržaní našla polícia v jeho sejfe našla 20 kusov zlatých tehličiek s hmotnosťou 250 g. Do hľadáčika vyšetrovateľov sa bývalý šéf štátnych hmotných rezerv dostal aj vďaka medializovaným informáciám pre kúpu dvoch bytov v centre Bratislavy, ktoré vyplatil hotovosti.

 

Ceny nehnuteľností v tejto lukratívnej časti hlavného mesta pritom dosahujú astronomické ceny. Ako ešte v tom čase Kičura, byty kúpil pre svojho syna. 

 

Prečítajte si tiež: Kauza zlatých tehličiek nekončí. Bývalý šéf SŠHR SR Kajetán K. zostáva vo väzbe



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies