Kajetán K. ostáva naďalej vo väzbe, rozhodne až Najvyšší súd SR

NETKY.SK • 30 Jún 2020, 18:19 • 2 min
Kajetán K. ostáva naďalej vo väzbe, rozhodne až Najvyšší súd SR

BANSKÁ BYSTRICA - Bývalý predseda Správy štátnych hmotných (SŠHR) SR rezerv Kajetán K. zostáva vo väzbe. Rozhodol o tom počas dnešných hodín sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica.

slovakia

left justify in out

Nesúhlasil s rozhodnutím 

Kajetána K. obvinil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti, sudca ho vzal do tzv. kolúznej väzby 23. apríla. Utorňajšie rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený podal voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd (NS) SR.

 

img

 

Vyjadrenie Kajetánovho obhajcu 

Ako konštatoval právny zástupca Kajetána K. Rastislav Palovič, sudca pre prípravné konanie ŠTS zamietol žiadosť obvineného z väzby a ani ju nenahradil. "Úprimne, je to pre mňa paradoxné rozhodnutie, lebo sudca mi vo väčšej časti dal za pravdu, napríklad najmä čo sa týka môjho názoru, že dôvodnosť obvinenia zoslabla. Ponechal ho vo väzbe, respektíve zamietol našu žiadosť z dôvodu, že treba vykonať ešte niektoré nevyhnutné úkony čo najskôr, rádovo v najbližších dňoch," zdôraznil Palovič.

 

img

 

Možné ovplyvňovanie svedkov 

Hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková spresnila že, sudca zamietol žiadosť obvineného, keďže podľa neho naďalej trvá dôvod kolúznej väzby, a to obava z možného ovplyvňovania svedkov.

 

Zdravotnícky materiál a byty 

Kajetán K. bol predsedom SŠHR. Nová vláda ho odvolala 24. marca. Dôvodom boli pochybenia pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu. Obvinený odmieta obvinenia súvisiace s uzavretím zmlúv SŠHR, ako aj podozrenia spojené s dvoma bytmi, ktoré kúpil jeho syn.

 

img

 

Národná kriminálna agentúra ešte v marci začala trestné konanie pre medializované informácie o pochybeniach SŠHR pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a kúpe bytov na Konventnej ulici v Bratislave.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona