Kaiser Chiefs zverejnili skladbu Bows & Arrows

NETKY.SK • 4 Január 2014, 17:14 • 2 min
Kaiser Chiefs zverejnili skladbu Bows & Arrows

BRATISLAVA - Pieseň pochádza z pripravovanej štúdiovky Education, Education, Education & War, ktorá by mala vyjsť 31. marca.

slovakia

left justify in out

Britská indierocková kapela Kaiser Chiefs zverejnila pieseň Bows & Arrows. Skladba pochádza z pripravovanej štúdiovky Education, Education, Education & War.

"Páči sa mi myšlienka, že luky a šípy (v angličtine Bows & Arrows, pozn. SITA) sa dajú použiť len spolu a máte pred nimi akúsi úctu. Trochu ako u nás. Som rád, že hrám v kapele, je totiž hlúpe, keď si niekto myslí, že to dokážete aj sám," uviedol na margo piesne frontman skupiny Ricky Wilson.

Formácia z piatej štúdiovky, ktorá by mala vyjsť 31. marca, nedávno zverejnila aj pieseň Misery Company. Education, Education, Education & War je prvý album od odchodu bubeníka a hlavného textára Nicka Hodgsona, ktorý kapelu opustil predvlani v decembri. Album vznikol v The Maze Studio v americkej Atlante.

Kaiser Chiefs vznikli v roku 1996 v anglickom Leedsi a momentálne pôsobia v zostave Ricky Wilson (spev), Andrew "Whitey" White (gitara), Simon Rix (basgitara), Nick "Peanut" Baines (klávesy) a Vijay Mistry (bicie). Debutovali albumom Employment (2005), z ktorého sa vo Veľkej Británii predali viac než dva milióny kópií a získali zaň aj nomináciu na prestížnu Mercury Prize. Nasledovali štúdiovky Yours Truly, Angry Mob (2007), Off With Their Heads (2008) a The Future Is Medieval (2011). Posledná menovaná vyšla predvlani v USA v reedícii pod názvom Start The Revolution Without Me. Okrem toho majú na konte aj EP nahrávku Lap Of Honour (2005) a kompiláciu Souvenir: The Singles 2004 - 2012 (2012).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona