Kafeľnikov nie je zástancom Šarapovovej: Maša celých tých 10 rokov bola chorá a brala tento ´liek´?

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 12:33 • 2 min
Kafeľnikov nie je zástancom Šarapovovej: Maša celých tých 10 rokov bola chorá a brala tento ´liek´?

MOSKVA - Ruský bývalý líder svetového rebríčka tenistov ATP vo dvojhre Jevgenij Kafeľnikov, momentálne viceprezident národnej federácie FTR, zďaleka nerozšíril rady zástancov krajanky Marie Šarapovovej po jej dopingovom náleze.

slovakia

left justify in out

"Naša Maša celých tých 10 rokov bola chorá a brala tento ´liek´? Akú teda mala diagnózu? Páni lekári, poinformujete nás, prosím? Táto škvrna pretrvá," napísal Kafeľnikov prostredníctvom twitteru. Moderátorka Sofia Tartakovová v relácii televíznej stanice MatchTV na túto tému označila Kafeľnikovovo vyhlásenie za "hlúpe obvinenia nehodné viceprezidenta federácie". Napadnutý na to verejne zareagoval, že kanál sa ocitol na jeho čiernej listine. Podľa Live Tennis je ťažko predstaviteľné, že Kafeľnikov po takomto konflikte zostane vo funkcii.

Kritický hlas zaznel aj od švajčiarskej extenistky Emmanuelle Gagliardiovej: "Som veľmi smutná. Bola si ikonou zanietenia a sily. Kvitujem odvahu, s akou si sa k tomu postavila, ale mňa tá najpredpokladanejšia výhovorka nepresvedčila. Som hlboko sklamaná, lebo rovnako ako Ty som zasvätila časť môjho života tenisu, vždy som to však robila čestne. Čudujem sa, prečo špička tohto športu nereaguje. Chápem rešpekt, čo však znamená toto počuteľné ticho??? Výrobca meldónia skonštatoval, že látka sa používa proti symptómom, ktoré Maria uviedla, ale 4-6 týždňov, nie 10 rokov :-((((" napísala 39-ročná niekdajšia 42. hráčka renkingu WTA Gagliardiová na facebooku.

Šarapovová v pondelok oznámila, že v januári mala dopingový nález počas melbournských grandslamových Australian Open. Zodpovednosť zobrala na seba. Vyhlásila, že prehrešok vyvstal z jej nedbanlivosti - nezoznámila sa s rozšíreným zoznamom Svetovej antidopingovej agentúry (WADA).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies