Kadyrovi prišli vyjadriť podporu desaťtisíce ľudí

NETKY.SK • 23 Január 2016, 08:29 • 2 min
Kadyrovi prišli vyjadriť podporu desaťtisíce ľudí

GROZNYJ - Desaťtisíce ľudí sa dnes zhromaždili v čečenskej metropole Groznyj, aby tak prejavili podporu tamojšiemu prokremeľskému vodcovi Ramzanovi Kadyrovi a ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Účastníci zhromaždenia vyjadrovali autoritatívnemu Kadyrovovi uznanie za to, že do tohto nepokojného, prevažne moslimského regiónu Ruska vniesol po dvoch vojenských konfliktoch stabilitu. Počas manifestácie vykrikovali heslá ako "Boh je veľký!" či "Kadyrov je ruský patriot."

 

Zhromaždenie, ktoré zorganizovali čečenskí odborári, pritiahlo do Grozného množstvo ľudí z Čečenska, ale aj zo susedných ruských regiónov. Tamojšia polícia odhadla počet účastníkov na približne jeden milión, číslo však doposiaľ nebolo možné overiť. AP ale dodala, že v celom Čečensku žije len približne 1,3 milióna ľudí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona