Kadyrov zažartoval, že "ho čaká noc bez spánku " po zaradení do zoznamu Magnitského

NETKY.SK • 22 December 2017, 18:33 • 2 min
Kadyrov zažartoval, že "ho čaká noc bez spánku " po zaradení do zoznamu Magnitského

GROZNYJ - Prezident Čečenskej republiky povedal, že nemá za čím cestovať do Ameriky, lebo známi a slávni američania ho sami sytematicky prichádzaju navštívit. Informoval TASS.

slovakia

left justify in out

Hlava Čečenska Ramzan Kadyrov komentoval svoje zaradenie do "zoznamu Magnitského" a vyhlásil, že nechcel by ísť do USA, za "všetky menove rezervy krajiny".

 

V stredu, ministerstvo financií USA, pridalo do "zoznamu Magnitského " päť Rusov, vrátane Ramzana Kadyrova, ktorého americká administratíva obvinila v účasti na "mimosúdnych popravách, mučení a iných závažných porušení medzinárodne uznaných ľudských práv".

 

"Čaka má noc bez spánku! Ani pilulky mi nepomôžu!," žartuje Kadyrov. "Už som dávnejšie hovoril, ale zopakujem ešte raz pre zvlášť zábudlivých, že do Ameriky nechcem ísť aj keby mi sľúbili ako cenu, všetky menové rezervy krajiny," povedala hlava Čečenska .

 

"Slávni na celom svete, veľkí američania systematicky prichádzajú ku mne na návštevu, a niektorí sa plánujú usadiť v Čečensku. Kašlú na vaše sankcie. Hovoria, že sankcie nejakým spôsobom sú spojené s právami ľudí. Tak načo hľadať pre tento zoznam niekoho na opačnom konci sveta, keď oni sa nachádzajú u vás v Bielom dome a v Pentagone," zdvôraznil Ramzan Kadyrov.

 

"V skutočnosti, USA mi nemôžu odpustiť, že som zasvätil svoj život boju proti zahraničným teroristom, medzi ktorými boli vychovanci americkej tajnej služby," povedal Kadyrov.

 

V stredu USA pridalo do "zoznamu Magnitského" päť Rusov. Okrem Kadyrova sú to Ayub Kataev, pridaný za účasť na mimosúdnych popravách, mučeniach a iných závažných porušení medzinárodne uznaných ľudských práv, Júlia Maxorová, Andrej Pavlov a Alexej Sheshenya za účasť v zločineckom sprisahaní zverejnenom Sergejom Magnitským, týkajúce sa údajného nezákonného návratu daňovej platby v roku 2007. Teraz "zoznam Magnitského " obsahuje mená 49 Rusov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies