Kadyrov: Islamský štát je hrozbou aj pre Rusko

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 17:11 • 2 min
Kadyrov: Islamský štát je hrozbou aj pre Rusko

GROZNYJ - Extrémistická militantná skupina Islamský štát (IS) predstavuje hrozbu nielen pre Blízky východ, ale aj pre Rusko. Vyhlásil to dnes čečenský líder Ramzan Kadyrov na stretnutí rezortu vnútra tejto ruskej autonómnej republiky, informovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Mali by sme spraviť maximum pre obranu pred týmto zlom. Teroristi z IS nemajú nič spoločné s islamom. Ich konanie je v rozpore s naším náboženstvom. Vraždia nevinných ľudí vrátane moslimov," uviedol Kadyrov a vyzval úrady, aby zabránili náborom miestnej mládeže do radov IS.

 

Islamský štát, založený v roku 2006, je medzinárodnou teroristickou organizáciou, ktorá operuje na území Iraku a Sýrie. Skupina vznikla zlúčením 11 radikálnych sunnitských skupín pod vedením vtedajšej irackej odnože al-Káidy. K IS sa hlásia aj militantné skupiny pôsobiace v Líbyi a Nigérii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies