Kadyrov: Čečenskí policajti za cenu svojich životov zabránili civilným obetiam

NETKY.SK • 6 Október 2014, 07:21 • 2 min
Kadyrov: Čečenskí policajti za cenu svojich životov zabránili civilným obetiam

GROZNYJ - Päť čečenských policajtov, ktorí zahynuli pri nedeľňajšom samovražednom útoku v Groznom, zabránilo veľkým civilným obetiam. Uviedol to čečenský prezident Ramzan Kadyrov, napísala dnes agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Za cenu svojich životov zabránili teroristickému útoku, ktorý by si vyžiadal životy desiatok civilistov," uviedol Kadyrov. K útoku došlo v nedeľu počas osláv dňa mesta Groznyj, na kontrolnom stanovišti pred sálou, kde sa mal začať koncert. Útočník sa odpálil vo chvíli, keď ho policajti chceli skontrolovať. Okrem obetí si útok vyžiadal 12 zranených, taktiež z radov polície. Útočníka identifikovali ako miestneho občana, 19-ročného Optiho Mudarova. Kadyrov vyhlásil, že tento človek "nezastupuje nikoho". 

 

"V republike je mier, stabilita a rozvoj," konštatoval čečenský prezident. Dodal, že "teroristi a wahhábisti rozumejú len jazyku sily a budú zlikvidovaní všade tam, kde sa pokúsia zdvihnúť hlavu".
      

Podľa televízie RT štyria policajti zahynuli na mieste, ďalší podľahol zraneniam v nemocnici. Televízia zároveň vyvrátila pôvodne medializované informácie, že útočník výbuch prežil. Odvolala sa na ruský Národný protiteroristický výbor (NAK), ktorý potvrdil jeho smrť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona