Kadyrov: Americký útok na sýrsku základňu pomôže iba teroristom z IS

NETKY.SK • 9 Apríl 2017, 09:23 • 2 min
Kadyrov: Americký útok na sýrsku základňu pomôže iba teroristom z IS

MOSKVA - Americký útok na sýrsku leteckú základňu Šajrát v provincii Homs bol "štedrým darom" pre tamojších teroristov, uviedol čečenský líder Ramzan Kadyrov na sociálnej sieti Instagram.

slovakia

left justify in out

"Krv civilistov bola preliata strelami z amerických vojnových lodí, čo je štedrým darom pre Islamský štát. Vyčerpaná armáda prezidenta Bašára Asada stratila zhruba desať lietadiel. Teroristom sa tak uprázdnila cesta," uviedol Kadyrov.

 

Západ sa však podľa čečenského lídra rozhodol nad týmto "flagrantným porušením medzinárodného práva" prižmúriť oči. "Svet sa neodváži vzniesť žiadnu námietku voči americkým operáciám. Európsky parlament, ktorý reaguje na každú drobnosť v Rusku, teraz drží jazyk za zubami," tvrdí Kadyrov.

 

Americké sily v piatok na priamy príkaz prezidenta USA Donalda Trumpa vypálili 59 striel s plochou dráhou letu Tomahawk na základňu Šajrát, kde sa podľa Washingtonu mali nachádzať chemické zbrane. Zahynulo pri tom najmenej šesť ľudí.

 

Úder bez mandátu OSN bol odvetou za údajný chemický útok na vzbúrencami ovládané západosýrske mesto Chán Šajchún v provincii Idlib, pri ktorom v utorok zahynulo najmenej 87 civilistov. USA a ďalšie západné štáty pripisujú zodpovednosť zaň vláde sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

 

Ruský prezidentský hovorca Dmitrij Peskov, ktorého cituje agentúra TASS, vyhlásil, že Moskva vníma túto americkú operáciu ako agresiu voči suverénnemu štátu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies