Káder MFK Košice opustili Špilár a Prošovský, vrátil sa Kubík

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 10:53 • 2 min
Káder MFK Košice opustili Špilár a Prošovský, vrátil sa Kubík

KOŠICE - Káder corgoňligového futbalového klubu MFK Košice opustila dvojica hráčov, ktorá v ňom bola na skúške - obranca Oliver Špilár a brankár Marek Prošovský.

slovakia

left justify in out

Naopak, do prípravy na nadchádzajúcu sezónu sa zapojil útočník Tomáš Kubík. "V tomto období budeme naďalej skúšať hráčov, aby sme už do Rakúska vycestovali s kádrom, s ktorým rátame pre nový ročník," povedal pre klubový web Košičanov športový riaditeľ MFK Ivan Kozák.

V kádri MFK Košice je už aj Karim Diaby. Jeho menovec Oumar sa pripojí k mužstvu až v stredu, lebo absolvoval operáciu zubov. Naďalej chýba brankár Darko Tofiloski, ktorý má reprezentačné povinnosti. Macedónčania totiž po minulotýždňovej prehre 0:1 vo Švédsku odohrajú v utorok ďalší medzištátny prípravný zápas - v Oslo proti domácim Nórom. Východniari stále skúšajú Brazílčana Gabriela Nevesa a do prípravy sa zapojil aj odchovanec Boris Gáll z dorasteneckého tímu. "Zmluva sa končí Petrovi Gálovi-Andrezlymu, ktorý sa rozhodol, že skúsi šťastie v inom klube. V najbližších dňoch podpíšeme zmluvu s talentovaným stredopoliarom Lukášom Urbanom," doplnil na margo zmien v kádri Ivan Kozák. 

Košičania odohrajú pred začiatkom súťažnej sezóny 2013/2014 sedem prípravných zápasov. Začnú doma s druholigovým Bardejovom (21. júna). O deň neskôr odchádzajú na 10-dňové sústredenie do rakúskeho Windischgarstenu. Počas neho majú naplánované štyri stretnutia. Pôvodne plánované duely s poľským klubom Slack Vroclav a s rakúskym SC Wiener Neustadt sa neuskutočnia, no už sú známi ďalší dvaja súperi slovenského klubu. Najprv sa 24. júna stretnú "žlto-modrí" v Obertraune s tretím tímom najvyššej gruzínskej súťaže FC Torpedo Kutaisi. O tri dni neskôr priamo vo Windischgarstene nastúpia proti nováčikovi rakúskej bundesligy SV Grödig. Na ďalšie dva termíny Košičania ešte nepoznajú svojich protivníkov. Známa je však už generálka na Corgoň ligu. MFK privíta doma 6. júla v dvojzápase maďarský DVSC Debrecín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona