Kaddáfího vláda tvrdí, že dnešný útok NATO zabil 15 civilistov

NETKY.SK • 21 Jún 2011, 07:51 • 2 min
Kaddáfího vláda tvrdí, že dnešný útok NATO zabil 15 civilistov

Kaddáfího vláda tvrdí, že dnešný útok NATO zabil 15 civilistov

slovakia

left justify in out

img

Líbyjská vláda uviedla, že pondelkový vzdušný útok NATO západne od Tripolisu zabil najmenej 15 civilistov vrátane troch detí. Útok údajne zničil dom jedného z hlavných predstaviteľov režimu Muammara Kaddáfího.
      Stalo sa tak len deň po tom, ako aliancia pripustila zabitie civilistov pri nedeľňajšom nálete na cieľ v Tripolise.
      Líbyjský vládny hovorca vyhlásil, že bomby NATO zasiahli nadránom dom Chuildího Hamídího pri meste Surmán, zhruba 60 kilometrov západne od Tripolisu. Hamídí je členom Rady revolučného velenia, ktorému Kaddáfí predsedá.
      NATO reagovalo, že v oblasti bombardovalo "legitímny vojenský cieľ - veliaci a kontrolný uzol".
      "Tento útok značne zníži schopnosť síl Kaddáfího režimu uskutočniť barbarské útoky proti líbyjským ľuďom," vyhlásil generálporučík Charles Bouchard, kanadský veliteľ operácie NATO.
      Vojenská aliancia v sobotu priznala, že jeden z jej vzdušných útokov zrejme zasiahol obytnú štvrť v Tripolise a mohol si vyžiadať civilné obete na životoch. Podľa líbyjskej vlády pri nálete zahynulo deväť civilistov.
      Líbyjská vláda opakovane obviňuje NATO z útokov na civilistov v rámci pokusu získať podporu proti medzinárodnej intervencii v Líbyi. Aliancia trvá na tom, že sa snaží vyhýbať civilným obetiam.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies