Kaddáfího syn Sajf Islám pricestoval do Nigeru

NETKY.SK • 28 Október 2011, 20:58 • 2 min
Kaddáfího syn Sajf Islám pricestoval do Nigeru

Kaddáfího syn Sajf Islám pricestoval do Nigeru - Politika Syn bývalého líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího, Sajf Islám, na ktorého vydal zatykač Medzinárodný trestný súd (ICC), pricestoval do Nigeru. Uviedol to dnes predstaviteľ Prechodnej národnej rady (

slovakia

left justify in out

img

Syn bývalého líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího, Sajf Islám, na ktorého vydal zatykač Medzinárodný trestný súd (ICC), pricestoval do Nigeru. Uviedol to dnes predstaviteľ Prechodnej národnej rady (NTC) pre tlačovú agentúru Reuters.
Sajf Islám sa obáva o svoj život a pravdepodobne sa snaží vydať do rúk súdu, aj keď zatiaľ nenašiel spôsob, ako to urobiť, informoval zdroj. Podľa jeho slov Kaddáfího syn nadviazal kontakty v Mali, Juhoafrickej republike a ďalšej krajine s cieľom zariadiť svoj odchod, stále však čaká na potvrdenie.
Poradca nigerského prezidenta predtým informoval, že Sajf Islám je na ceste do Mali, kam už podľa neho predtým pricestoval bývalý šéf líbyjskej tajnej služby Abdalláh Sanúsí. Obaja zmizli bez stopy po tom, ako Muammara Kaddáfího minulý týždeň vo štvrtok zadržali a podľa správ zastrelili bývalí povstalci.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies