Kaddáfí si zahral šach s prezidentom Svetovej šachovej federácie

NETKY.SK • 13 Jún 2011, 07:23 • 2 min
Kaddáfí si zahral šach s prezidentom Svetovej šachovej federácie

Kaddáfí si zahral šach s prezidentom Svetovej šachovej federácie

slovakia

left justify in out

img

Líbyjský vodca Muammar Kaddáfí si napriek zúriacej občianskej vojne a náletom NATO proti jeho režimu zahral v nedeľu šach s prezidentom Svetovej šachovej federácie (FIDE) Kirsanom Iľumžinovom. Zábery zo stretnutia odvysielala večer aj líbyjská štátna televízia.
      Bojovne naladený Kaddáfí počas šachovej partie zopakoval, že nikdy neopustí Líbyu, povedal Iľumžinov, ktorý je na turné po krajinách severnej Afriky, podľa ruskej agentúry Interfax.
      Iľumžinov citoval Kaddáfího slová, že sa nemôže vzdať žiadnej funkcie, pretože nie je "ani premiér, ani prezident, ani kráľ".
      Šéf FIDE, ktorý bol až do vlaňajška 17 rokov prezidentom Kalmyckej republiky, súčasti Ruskej federácie, uviedol, že s Kaddáfím strávil dve hodiny. "Nie v nejakom bunkri, ale v administratívnej budove v líbyjskej metropole," doplnil Iľumžinov.
      Partiu šachu si Iľumžinov tiež zahral s najstarším Kaddáfího synom Muhammadom, ktorý je šéfom Líbyjského olympijského výboru.
      Iľumžinov a Kaddáfí sa poznajú od roku 2004 z majstrovstiev sveta v šachu v Tripolise.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies