Kaddáfí mal v hlave ranu po guľke; pohreb bude údajne do 24 hodín

NETKY.SK • 22 Október 2011, 02:07 • 2 min
Kaddáfí mal v hlave ranu po guľke; pohreb bude údajne do 24 hodín

Kaddáfí mal v hlave ranu po guľke; pohreb bude údajne do 24 hodín

slovakia

left justify in out

img

Bývalý líbyjský vodca Muammar Kaddáfí bude pochovaný podľa moslimských obradov do 24 hodín. Uviedol to dnes veliteľ síl líbyjskej prechodnej vlády Abdal Salám Ilajwa.
Jeho vyhlásenie je v rozpore s predchádzajúcimi vyjadreniami líbyjského ministra pre ropu Alího Tarhúního, že pohreb bude odložený o niekoľko dní, dokiaľ prechodná vláda nerozhodne o mieste jeho pochovania.
Kaddáfího telo dosiaľ leží v Misuráte v chladiarni pri miestnom starom trhovisku. Svedkovia uviedli, že na hlave zvrhnutého vodcu je viditeľná stopa po guľke, ako aj veľká modrina a škrabance.
Na tele bolo vidieť krv, hoci oveľa menej, než zachytilo video krátko po Kaddáfího zadržaní.
"Dostane svoje právo ako každý moslim, jeho telo bude umyté a bude k nemu pristupované s dôstojnosťou. Očakávam, že bude pochovaný na moslimskom pohrebisku v priebehu 24 hodín," povedal Ilajwa v Misuráte.
Vojenský veliteľ však podľa agentúry Reuters nevedel povedať, kde budú pozostatky pochované.
Ďalší vojenský predstaviteľ prechodnej vlády uviedol, že prebiehajú rokovania o možnom pochovaní Kaddáfího členmi jeho kmeňa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies