Kaczynski vyhlásil, že jeho politika odstraňuje patologické javy v Poľsku

NETKY.SK • 10 Február 2017, 17:59 • 2 min
Kaczynski vyhlásil, že jeho politika odstraňuje patologické javy v Poľsku

VARŠAVA - Líder poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczynski dnes pre štátny rozhlas vyhlásil, že rozsiahle reformy, ktoré robí vláda, majú za cieľ odstrániť pozostatky komunistickej éry i neskoršie "patologické javy" a sú potrebné v takmer každej oblasti života.

slovakia

left justify in out

Kaczynski je najvplyvnejším politikom Poľska, hoci nezastáva žiadny štátny úrad. Konzervatívna vláda PiS sa ujala moci v roku 2015 a urýchlene urobila kroky, ktorými okrem iného získala vplyv na najvyššom súde, zreformovala súdny systém a posilnila právomoci polície pri sledovaní - napríklad pošty, telefonických hovorov a internetových dát občanov bez časového obmedzenia a čiastočne bez súdneho rozhodnutia. Tieto kroky vyvolali obrovské protesty doma v Poľsku a kritiku niektorých lídrov Európskej únie.

 

Kaczynski dnes pre štátny rozhlas takisto povedal, že vláda sa snaží o "veľmi hlbokú zmenu, konečné odstránenie všetkého, čo pochádza z predchádzajúceho (komunistického) systému, a tiež patologických javov, ktoré sa vynorili po roku 1989".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies