Kaczyňski sa vyjadril hmlisto k podpore Tuska ako šéfa Európskej rady

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 18:00 • 2 min
Kaczyňski sa  vyjadril hmlisto k podpore Tuska ako šéfa Európskej rady

VARŠAVA - Líder poľskej konzervatívnej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyňski dnes povedal, že vláda ešte nie je pripravená vyhlásiť, či podporí druhé funkčné obdobie predsedu Európskej rady Donalda Tuska. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tuskovo funkčné obdobie vyprší v polovici roka 2017, ale mohol by v úrade zostať, ak by nenarazil na odpor. Tusk, bývalý centristický poľský premiér, by sa mohol stať obeťou rivality v politických kruhoch Poľska v prípade, že tamojšia pravicová vláda bude proti jeho osobe protestovať.

 

Kaczyňski v dnes zverejnenom interview pre časopis Do Rzeczy uviedol, že podpora Tuska je "otvorená a ešte o nej nerozhodli", ale Tusk nedávno konal tak, že stranu PiS od podpory skôr odradil - stretol sa totiž s neoficiálnym poľským opozičným lídrom Mateuszom Kijowskim.

 

Kaczyňski, ktorého strana je v konflikte s lídrami Európskej únie, vyhlásil, že chce podporovať Poliakov na vysokých medzinárodných postoch, avšak títo ľudia "by nemali poškodzovať záujmy Poľska".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona