Kabínka z Hrabova na Malinô Brdo oslávi polstoročie

NETKY.SK • 24 August 2017, 09:10 • 2 min
Kabínka z Hrabova na Malinô Brdo oslávi polstoročie

RUŽOMBEROK - Presne 29. augusta uplynie okrúhlych 50 rokov, odkedy v roku 1967 prvýkrát uviedli do prevádzky kabínkovú lanovku z Hrabova na Malinô Brdo. Počas svojej prevádzky previezla viac ako 2,5 milióna pasažierov.

slovakia

left justify in out

„Na oslavách, ktoré jej chystajú v sobotu 26. augusta, sa zabavia od predpoludnia do večera celé rodiny. Pripravené sú súťaže, koncerty aj veľa dobrého jedla,“ informovala médiá manažérka pre komunikáciu a PR Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Katarína Šarafínová. Vystúpia kapely Idea, Saténové ruky a Le Payaco.

„Maškrtné jazýčky poteší pečený býk. Na svoje si prídu aj súťaživé deti či dospelí a na záver všetkých čaká hodnotná tombola o viac ako päťdesiatku skipasov,“ informoval marketingový manažér strediska Malinô Brdo Tomáš Gazdarica. Narodeninový darček podľa jeho slov čaká všetkých návštevníkov. „Okrem pestrého programu v Hrabove aj na Malinom Brde bude peších turistov počas slávnostného dňa voziť kabínková lanovka len za jedno euro, a sedačka na vrchol Malina Brda bude dokonca zadarmo,“ priblížil.

V súčasnosti prepravujú návštevníkov v stredisku moderné kabínky pre osem osôb s hodinovou kapacitou 1 500 pasažierov.

„V lete ponúka stredisko Malinô Brdo najlepší liptovský bike park s viac ako desiatkou kilometrov trás. Okrem trás pre zjazdové bicyklovanie sú súčasťou parku aj úseky vhodné pre jazdu na horských terénnych kolobežkách. Zároveň okolie ponúka výborné podmienky na horskú turistiku. V lyžiarskej sezóne je stredisko obľúbené rodinami s deťmi,“ dodala riaditeľka oblastnej organizácie Darina Bartková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies