Kabinet schválil aktualizáciu stratégie financovania eurofondov

NETKY.SK • 13 November 2013, 12:31 • 2 min
Kabinet schválil aktualizáciu stratégie financovania eurofondov

BRATISLAVA - Vláda v stredu schválila aktualizáciu stratégie financovania eurofondov pre budúce programové obdobie 2014 až 2020.

slovakia

left justify in out

Základný dokument pre prípravu finančných plánov operačných programov v nasledujúcich siedmich rokoch rozšírila o Európsky poľnohospodársky fond pre rozvoj vidieka. Na Slovensku sa bude uplatňovať maximálna výška podpory pre menej rozvinuté regióny z uvedeného fondu vo výške 75 %. Maximálna výška podpory v návrhu nariadenia Európskeho parlamentu a Rady o podpore rozvoja vidieka bola oproti návrhu Európskej komisie pritom upravená zo 75 na 85 %.

Aktualizáciu stratégie financovania eurofondov predložil vláde minister financií Peter Kažimír. "Časti týkajúce sa pravidiel financovania Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka nemajú vplyv na pravidlá financovania ostatných európskych štrukturálnych a investičných fondov a boli vypracované v spolupráci s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR," informoval rezort financií v predkladacej správe k dokumentu. 

Aktuálne schválená Stratégia financovania európskych štrukturálnych fondov a investičných fondov pre programové obdobie 2014 - 2020 nadväzuje na Stratégiu financovania štrukturálnych fondov, Kohézneho fondu a Európskeho fondu pre námorné a rybné hospodárstvo, ktorú vláda schválila 11. septembra. 

Podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny má v spolupráci s ministrom financií vypracovať a predložiť na rokovanie vlády motivačno-sankčný mechanizmus v prípade nedodržania časového a vecného plnenia implementácie projektov prijímateľmi pomoci do 31. marca 2014. Minister financií bude schvaľovať prípadné zmeny a doplnenia Stratégie financovania európskych štrukturálnych fondov a investičných fondov pre programové obdobie 2014 - 2020 v súlade so schválenou legislatívou Európskej únie a s potrebami implementácie projektov, operácií a programov eurofondov. Môže tak urobiť po predchádzajúcom súhlase podpredsedu vlády pre investície a v prípade Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka aj po prerokovaní s ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. Kabinet zároveň zrušil uznesie k stratégii financovania eurofondov z 11. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies