Kabinet rokuje o pridelení 3 mil.eur pre Poltár, Rimavskú Sobotu a Revúcu

NETKY.SK • 6 Jún 2012, 10:50 • 2 min
Kabinet rokuje o pridelení 3 mil.eur pre Poltár, Rimavskú Sobotu a Revúcu

Kabinet rokuje o pridelení 3 mil. eur pre Poltár, Rimavskú Sobotu a Revúcu - Politika Kabinet na svojom dnešnom výjazdovom rokovaní v Poltári rokuje aj o uvoľnení 3 miliónov eur z rezervy vlády na rozvoj okresov Poltár, Rimavská Sobota a Revúca.

slovakia

left justify in out

img

Kabinet na svojom dnešnom výjazdovom rokovaní v Poltári rokuje aj o uvoľnení 3 miliónov eur z rezervy vlády na rozvoj okresov Poltár, Rimavská Sobota a Revúca. Z tejto sumy má byť 500.000 eur určených na dobudovanie polikliniky v Poltári s cieľom zabezpečenia dostupnosti zdravotnej starostlivosti.
      Šéf rezortu dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) by mal zase do konca tohto roka zabezpečiť aktualizáciu harmonogramu výstavby rýchlostnej cesty R2. Zároveň má podľa návrhu zabezpečiť majetkovoprávne vysporiadanie, potrebnú dokumentáciu a začať s výstavbou úseku tejto rýchlostnej cesty Zvolen, východ – Pstruša v dĺžke 7980 metrov a v predpokladanom investičnom náklade približne 142 miliónov eur bez DPH, ako aj úseku Pstruša – Kriváň v dĺžke 10.100 m s predpokladanou cenou 232 miliónov eur bez DPH.
      Navrhovaný vládny materiál ukladá tiež ministrovi hospodárstva Tomášovi Malatinskému (nominant Smeru-SD) iniciovať vyhľadávanie strategických investorov prostredníctvom Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) za účelom zachovania sklárskej výroby v meste Poltár. Túto úlohu má splniť do konca októbra 2012. Šéf agrorezortu Ľubomír Jahnátek (nominant Smeru-SD) má zase do konca roka prijať opatrenia na oživenie poľnohospodárskej prvovýroby v okresoch Poltár, Rimavská Sobota a Revúca.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies