Kabinet Roberta Fica avizuje jemné zmiernenie svojich konsolidačných plánov

NETKY.SK • 19 Jún 2017, 20:14 • 2 min
Kabinet Roberta Fica avizuje jemné zmiernenie svojich konsolidačných plánov

BRATISLAVA – Hoci rozpočet sa v minulom roku vyvíjal lepšie, ako sa pôvodne očakávalo, kabinet Roberta Fica avizuje jemné zmiernenie svojich konsolidačných plánov oproti schválenému rozpočtu verejnej správy v nasledujúcich rokoch.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z Programu stability na roky 2017 až 2020, o ktorom v závere piateho rokovacieho dňa 18. schôdze rokovali poslanci NR SR. Z programu tiež vyplýva, že zostáva v platnosti tohtoročný rozpočtovaný schodok verejnej správy na úrovni 1,29 % hrubého domáceho produktu (HDP), pre rok 2018 však nateraz avizuje vláda cieľ schodku na úrovni 0,5 % HDP oproti pôvodnému plánu 0,44 % HDP.

V utorok poslancov čaká voľba nového generálneho riaditeľa RTVS. Vyberať budú medzi súčasným šéfom TASR Jaroslavom Rezníkom, ktorý získal v prvom kole vo štvrtok 73 hlasov, a súčasným šéfom RTVS Václavom Mikom, ktorého podporilo 53 poslancov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies