Kabinet posúdil ukončenie procesu privatizácie štátnych firiem

NETKY.SK • 20 Jún 2012, 11:21 • 2 min
Kabinet posúdil ukončenie procesu privatizácie štátnych firiem

Kabinet posúdil ukončenie procesu privatizácie štátnych firiem - Politika Vláda SR na svojej dnešnej schôdzi prerokovala a schválila návrh postupu v súvislosti s ukončením prebiehajúceho procesu privatizácie majetkových účastí Fondu národného majetku (FNM

slovakia

left justify in out

img

Vláda SR na svojej dnešnej schôdzi prerokovala a schválila návrh postupu v súvislosti s ukončením prebiehajúceho procesu privatizácie majetkových účastí Fondu národného majetku (FNM) SR na podnikaní vybraných spoločností.
"Národná rada (NR) SR uznesením z 15. mája 2012 schválila programové vyhlásenie vlády (PVV) SR, v zmysle ktorého vláda komplexne posúdi ukončenie prebiehajúceho procesu privatizácie. Na základe schváleného PVV navrhujeme nepokračovať v prebiehajúcom procese privatizácie a prerušiť kroky vedúce k prevodu majetkových účastí FNM SR na podnikaní vybraných spoločností," uvádza sa ďalej vo vládnom materiáli Ministerstva hospodárstva (MH) SR.
Ide o spoločnosti, v prípade ktorých vláda SR vydala príslušnú zmenu rozhodnutia o privatizácii, respektíve MH SR vydalo predchádzajúci písomný súhlas, alebo v prípade ktorých FNM SR predložil MH SR návrh na zrušenie, respektíve zmenu rozhodnutia o privatizácii.
Predmetnými vybranými spoločnosťami sú najmä Bratislavská teplárenská, a.s., Bratislava (100-% vlastníctvo štátu), Trnavská teplárenská, a.s., Trnava (100 %), Žilinská teplárenská, a.s., Žilina (100 %), Martinská teplárenská, a.s., Martin (100 %), Zvolenská teplárenská, a.s., Zvolen (100 %), Tepláreň Košice, a.s., Košice (100 %), dopravné spoločnosti SAD, kúpeľné podniky Bardejovské kúpele a.s., Bardejovské Kúpele (0,07 %) a Kúpele Sliač a.s., Sliač (67 %), ako aj firmy Poliklinika Tehelná, a.s., Bratislava (100 %), Burza cenných papierov v Bratislave, a.s., Bratislava (75,94 %) a DMD GROUP, a.s., Trenčín (100 %).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona