K zodpovednosti za útok na letisko v Líbyi sa prihlásili sily generála Haftara

NETKY.SK • 25 November 2014, 06:45 • 2 min
K zodpovednosti za útok na letisko v Líbyi sa prihlásili sily generála Haftara

KÁHIRA - Líbyjská národná armáda (LNA), vedená odpadlíckym generálom Chalífom Haftarom sa v pondelok prihlásila k zodpovednosti za letecký útok, ktorého cieľom bolo letisko v hlavnom meste Tripolis. Informovala o tom dnes agentúra DPA, citujúc stanicu al-Arabíja so sídlom v Dubaji.

slovakia

left justify in out

"Prisaháme, že budeme pokračovať v útokoch na muničné sklady, ktoré patria militantom," vyhlásil Haftarov hovorca. Bojová stíhačka v pondelok zaútočila na medzinárodné letisko Mitiga, ktoré je pod kontrolou koalície protivládnych islamistických milícií. Letisko, ležiace na východnom predmestí Tripolisu, zasiahli najmenej dve strely, ktoré však nespôsobili väčšie škody.
     

Podľa líbyjskej agentúry LANA boli následkom incidentu lety dočasne odklonené na letisko v Misráte, neskôr sa situácia vrátila do normálu. Haftar začal ofenzívu proti islamistickým militantom v máji vo východolíbyjskom meste Benghází. Líbyjskí činitelia sa od zosadenia diktátora Muammara Kaddáfího v roku 2011 neúspešne snažia o obnovenie bezpečnosti, keďže krajina je ochromená politickou rivalitou a nekontrolovaným šírením zbraní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies