K životu bez cigariet majú stredoškolákov motivovať pozitívne príklady

NETKY.SK • 14 Február 2023, 12:00 • 2 min
K životu bez cigariet majú stredoškolákov motivovať pozitívne príklady

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Motivovať stredoškolákov k skvalitneniu životného štýlu prostredníctvom pozitívnych príkladov je hlavným cieľom projektu H3KNISA iniciatívy Na veku záleží. Workshop odštartoval v utorok na Strednej zdravotníckej škole (SZŠ) v Považskej Bystrici. Informovala o tom Katarína Remiáš z iniciatívy Na veku záleží.

slovakia

left justify in out

"Projekt H3KNISA sa venuje problematike fajčenia mládeže. Študentom prinášame mladých inšpiratívnych ľudí, ktorí ich svojimi témami a životnými príbehmi motivujú žiť aktívnejšie, lepšie a bez cigariet," priblížila Remiáš. Súčasťou projektu je podľa nej 13 mladých ľudí, ktorí niečo v živote dosiahli, študenti ich poznajú a vzhliadajú k nim ako k prirodzeným autoritám.

 

Projekt odštartoval pred rokom, doteraz sa doň zapojilo viac ako 3000 študentov zo šiestich stredných škôl. Pokračovať bude v ďalších desiatich stredných školách. "Už po roku máme výbornú spätnú väzbu od študentov, škôl, pedagógov i od samotných lektorov a influencerov, na ktorých sa mladí ľudia dodatočne obracajú a hovoria im, ako ich motivovali. Kvalitatívnu spätnú väzbu máme, kvantitatívne sa to bude dať posúdiť až neskôr," zdôraznila Remiáš.

 

Podľa riaditeľky SZŠ Kataríny Podolanovej je fajčenie jav, ktorý u mladej generácie pretrváva. V porovnaní s minulosťou striedajú klasické cigarety čoraz častejšie elektronické cigarety a žuvacie tabaky. "Očakávame, že v rámci projektu sa študenti dozvedia, že aj tieto formy fajčenia sú rovnako návykové. Pevne dúfame, že pozitívne vzory budú mať na študentov priaznivejší efekt ako zakazovanie," doplnila riaditeľka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies