K zákonu o odpadoch je v parlamente takmer 300 pozmeňujúcich návrhov

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 07:34 • 2 min
K zákonu o odpadoch je v parlamente takmer 300 pozmeňujúcich návrhov

BRATISLAVA - Takmer 300 pozmeňujúcich návrhov by mohlo upraviť nový zákon o odpadoch. Vďaka právnej norme by sa mali Slováci naučiť separovať a recyklovať. O zákone z dielne ministerstva životného prostredia hovorili poslanci v závere druhého rokovacieho dňa 48. schôdze Národnej rady SR.

slovakia

left justify in out

Opozícia súhlasí, že zákon treba, nepozdáva sa jej však, ako je napísaný. O tom, že nie je dobrý, podľa nej svedčí aj množstvo pozmeňujúcich návrhov. Tie zákon podľa opozície menia tak, že to už nebude právna norma, ktorú envirorezort do parlamentu priniesol.

 

Zákon má podľa ministerstva zvrátiť nepriaznivý stav, keď na skládkach končia až tri štvrtiny komunálneho odpadu. Slovensko má posunúť k modernej, čistejšej Európe. Nový zákon prichádza po 13 rokoch platnosti súčasného. Pripraviť sa ho snažili už aj predchodcovia terajšieho ministra životného prostredia Petra Žigu (Smer-SD). Až jemu sa zámer podarilo zavŕšiť do finálnej podoby. Žiga avizuje revolúciu v oblasti odpadov.

 

Diskusiu o zákone poslanci dnes neukončili. Pokračovať v nej majú vo štvrtok 12. marca. Popoludní bude nasledovať pravidelná štvrtková Hodina otázok. Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) bude v rámci svojej pätnásťminútovky odpovedať na otázku straníckeho kolegu Ľuboša Martináka, ktorý by chcel počuť objasnenie rozhodnutia Krajského súdu v Bratislave vo veci súdneho sporu medzi SR a Slovenskými elektrárňami.

 

Andrej Kolesík (Smer-SD) chce zase vedieť, aké ďalšie kroky podnikne vláda voči talianskej spoločnosti ENEL, "ktorá osem rokov neprávom prevádzkovala Vodnú elektráreň Gabčíkovo a profitovala z toho".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies