K východnému Japonsku sa blíži tajfún Čantchu

NETKY.SK • 16 August 2016, 08:54 • 2 min
K východnému Japonsku sa blíži tajfún Čantchu

TOKIO - Tajfún Čantchu ohrozuje východné Japonsko. Meteorológovia dnes varovali pred záplavami, vysokými vlnami a dvíhaním sa hladín riek v regióne.

slovakia

left justify in out

Očakáva sa, že Čantchu (v angličtine písaný Chanthu) - siedmy tajfún súčasnej sezóny - prinesie už počas dneška do východného Japonska a v stredu v ranných hodinách na severovýchod krajiny silný vietor a prívalový dážď, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Podľa japonskej meteorologickej agentúry JMA sa na poludnie miestneho času (05.00 h SELČ) nachádzal tajfún 190 kilometrov juhovýchodne od ostrova Hačidžódžima. Pohyboval sa severozápadným smerom rýchlosťou 25 km/h, pričom sprievodný vietor dosahoval v nárazoch rýchlosť až 108 km/h.

 

Región Kantó, ktorý sa nachádza na východe strednej časti ostrova Honšú, a severovýchod Japonska majú podľa predpovedí očakávať zrážky do 250 milimetrov a severný ostrov Hokkaidó do stredajšieho poludnia do 150 milimetrov, uviedli meteorológovia z JMA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona