K vražde tehotnej Sýrčanky v Nemecku sa priznal jej brat

NETKY.SK • 11 Január 2016, 12:31 • 2 min
K vražde tehotnej Sýrčanky v Nemecku sa priznal jej brat

BERLÍN - Jeden z dvojice Sýrčanov, ktorých nemecká polícia podozrievala z vraždy ich tehotnej sestry, sa dnes priznal, že tento čin skutočne spáchal. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie nemeckej polície.

slovakia

left justify in out

Podozrivý 26-ročný muž, ktorého spolu s jeho mladším bratom zadržala polícia v piatok, sa priznal, že svoju 30-ročnú sestru počas hádky opakovane bodol kuchynským nožom. Spôsobil jej tým ťažké zranenia, ktorým podľahla. K hádke medzi súrodencami došlo v ich byte neďaleko mesta Trier ležiacom na juhozápade Nemecka.

 

Podľa polície pracuje prokuratúra s hypotézou, že mohlo ísť o tzv. vraždu zo cti, ktoré príslušníci niektorých kultúr páchajú, keď sa domnievajú, že je v ohrození dobrá povesť ich rodiny alebo komunity.

 

Mladý Sýrčan sa k vražde svojej sestry priznal v čase, keď v Nemecku prebieha celospoločenská diskusia o viacerých útokoch migrantov na ženy, ku ktorým došlo na Silvestra v Kolíne nad Rýnom a v ďalších nemeckých mestách.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies