K vojne medzi NATO a Ruskom nepríde, verí Obama

NETKY.SK • 29 September 2014, 17:16 • 2 min
K vojne medzi NATO a Ruskom nepríde, verí Obama

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama vylučuje možnosť vojenskej konfrontácie medzi NATO a Ruskom.

slovakia

left justify in out

Šéf Bieleho domu v nedeľu zverejnenom rozhovore pre televíziu CBS poznamenal, že ruský prezident Vladimir Putin si jej vedomý, čo by prípadný ruský útok na členskú krajinu aliancie znamenal, a preto tak podľa neho nespraví. Obama sa okrem iného v programe 60 minutes vyjadril aj k plynovej kríze medzi Moskvou a Kyjevom. V piatok nahrávanom rozhovore poukázal na predbežnú dohodu, ktorá zabezpečí, že "Ukrajinci v zime neumrznú".

 

"Nemyslím, že príde k vojenskej konfrontácii medzi NATO a Ruskom, hoci sme tvrdo pracovali na uisteniach, že článok 5 zmluvy NATO znamená to, čo sa v ňom píše. Prídeme na pomoc, takže ak napadnete krajinu NATO, príde k vojenskej konfrontácii. A Putin tomu rozumie. Ale myslím si, že existuje možnosť smerovania Ruska lepším smerom," povedal pre CBS Obama.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies