Kövér varuje: Úlohu národných štátov v Európe chcú prebrať globálne záujmové skupiny

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 14:19 • 2 min
Kövér varuje: Úlohu národných štátov v Európe chcú prebrať globálne záujmové skupiny

BUDAPEŠŤ - Úlohu demokratických národných štátov v Európe by chceli bezočivo prebrať globálne záujmové skupiny, vyhlásil dnes v Budapešti v úvode plenárneho zasadnutia Fóra maďarských poslancov Karpatskej kotliny (KMKF) predseda maďarského parlamentu László Kövér.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI predseda zdôraznil, že vo svete niet v súčasnosti inej alternatívy, než je demokratická legitimácia národných štátov.

 

Kövér okrem iného podotkol, že národné štáty v Karpatskom oblúku v 21. storočí musia chrániť a upevňovať nielen etnické väčšiny žijúce na svojom území, ale zároveň aj národnú identitu etnických menšín. Iba tak totiž dokážu spolupracovať a chrániť záujmy svojich občanov voči globálnym hospodárskym, finančným, prípadne spoločenským záujmom.

 

KMKF je fórum poslancov maďarského parlamentu, maďarských poslancov v Európskom parlamente, ako aj poslancov parlamentov maďarskej národnosti a samospráv z krajín susediacich s Maďarskom vrátane Slovenska. Fórum vzniklo v decembri 2004; poslanci sa stretávajú raz ročne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies