Kövér: Nastal čas zvážiť, čo chceme akú Európu a akú úniu

NETKY.SK • 12 September 2016, 15:09 • 2 min
Kövér: Nastal čas zvážiť, čo chceme akú Európu a akú úniu

BUDAPEŠŤ - Maďarsko a Poľsko by v diskusii o budúcnosti Európy chceli zohrať iniciatívnu úlohu, povedal dnes v Budapešti po schôdzke s predsedom poľského Senátu Stanislawom Karczewským predseda maďarského parlamentu László Kövér.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI Kövér zdôraznil, že Európa sa dostala na križovatku ciest, ktorá nie je iba výsledkom migračnej krízy. "Vnímame veľmi vážne krízové javy v európskom hospodárstve, v demokratickom rozvoji i vo fungovaní inštitúcií Európskej únie," dodal predseda maďarského parlamentu.

 

"Nastal čas - najmä po brexite - zvážiť, čo chceme v budúcnosti dosiahnuť, akú Európu a akú úniu chcem zanechať našim deťom a vnúčatám," podotkol Kövér s tým, že Poľsko a Maďarsko chcú v tejto diskusii nielen zosúladiť svoje postoje, ale aj zohrať iniciatívnu úlohu.

 

Karczewski vyjadril názor, že s podporou Poľska bude maďarský hlas v Európskej únii silnejší. "Dvojstranné schôdzky a stretnutia predstaviteľov krajín Vyšehradskej štvorky sú dôležité, pretože tým rastie sila tohto regiónu," povedal.

 

Predseda poľského Senátu vyjadril vďaku Maďarsku za spôsob, akým sa stará o menšiny žijúce na svojom území. Karczewski sa počas svojej terajšej návštevy Budapešti stretne aj prezidentom Jánosom Áderom a vypočuje si v parlamente prejav premiéra Viktora Orbána.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies