Kövér: Maďarsko sa so Srbskom dokázalo zhodnúť v otázke migrácie

NETKY.SK • 19 November 2015, 18:15 • 2 min
Kövér: Maďarsko sa so Srbskom dokázalo zhodnúť v otázke migrácie

BUDAPEŠŤ - Z pohľadu migračnej politiky je dôležité, že medzi Maďarskom a Srbskom došlo k zhode, vyhlásil dnes v Budapešti predseda maďarského parlamentu László Kövér po schôdzke s predsedníčkou srbského parlamentu Majou Gojkovičovou, ktorá dnes absolvovala oficiálnu návštevu Maďarska.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI Kövér pripomenul, že záujmy Maďarska a Srbska v uplynulých mesiacoch v oblasti migrácie neboli úplne totožné. "Avšak na rozdiel od iných krajín sme dokázali zachovať spoluprácu založenú na vzájomnej úcte a vzájomnom pochopení," zdôraznil predseda maďarského parlamentu, ktorý za to vyjadril vďaku predsedníčke srbského parlamentu i srbskej vláde.

 

Kövér sa s Gojkovičovou zhodli v tom, že vzťahy Maďarska a Srbska majú strategický charakter, vzájomná spolupráca medzi týmito štátmi nebola nikdy taká dobrá, ako teraz.

 

Predseda maďarského parlamentu vyzdvihol integráciu Srbska do Európskej únie. "Podporu integračných snáh Srbska môžeme považovať za investíciu do budúcnosti v znamení širšej stredoeurópskej spolupráce," dodal.

 

Gojkovičová vyjadrila nádej, že prístupové rokovania s EÚ sa začnú ešte v tomto roku, a že sa budú môcť otvoriť pre Srbsko dôležité kapitoly.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona