K útoku na policajnú stanicu v Mali sa prihlásila severoafrická odnož al-Káidy

NETKY.SK • 6 Február 2016, 17:53 • 2 min
K útoku na policajnú stanicu v Mali sa prihlásila severoafrická odnož al-Káidy

BAMAKO - K zodpovednosti za piatkový útok na sídlo policajnej misie OSN na severe Mali sa prihlásila severoafrická vetva teroristickej organizácie al-Káida.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala agentúra AP, k útoku v meste Timbuktu, ktorý si vyžiadal život jedného malijského vojaka, sa prostredníctvom sociálnych sietí Twitter a Telegram prihlásila džihádistická organizácia al-Káida islamského Maghribu (AQIM).

 

Americká organizácia SITE monitorujúca internetové stránky militantov, na ktorú sa AP odvoláva, uviedla, že podľa AQIM útok spáchala trojica islamistov, pričom jeden z nich aktivoval nálož nastraženú v aute zaparkovanom pred vchodom do policajnej stanice.

 

AQIM sa prihlásila aj k novembrovému útoku na luxusný hotel v malijskej metropole Bamako, ktorý si vyžiadal životy najmenej 20 ľudí, ako aj k januárovému útoku v Ouagadougou, metropole susednej Burkiny Faso, kde prišlo o život 30 ľudí.

 

Mali má za sebou dlhý boj proti islamským radikálom, ktorí v roku 2012 začali obsadzovať sever krajiny. Ich postup k Bamaku sa podarilo zastaviť okrem iného aj vďaka intervencii francúzskej armády.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona