K útoku na lietadlo somálskych aerolínií sa prihlásila skupina aš-Šabáb

NETKY.SK • 13 Február 2016, 18:38 • 2 min
K útoku na lietadlo somálskych aerolínií sa prihlásila skupina aš-Šabáb

MOGADIŠO - Somálska extrémistická skupina aš-Šabáb sa dnes prihlásila k výbuchu nálože na palube lietadla A321 somálskej leteckej spoločnosti Daallo Airlines so sídlom v Dubaji letiaceho do Džibutska. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Bojovník aš-Šabábu "vykonal leteckú operáciu ako odvetu za zločiny spáchané koalíciou západných križiakov a ich spravodajskými službami proti moslimom Somálska," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré militanti rozoslali formou emailovej správy.

 

K výbuchu na palube lietadla aerolínií Daallo došlo 2. februára asi 15 minút po štarte z Mogadiša. Napriek tomu, že explózia vytvorila v trupe asi metrovú dieru, pilotovi sa podarilo bezpečne pristáť opäť v somálskej metropole.

 

Na palube lietadla sa nachádzalo 75 ľudí, jedna osoba zahynula a niekoľko sa zranilo. Úrady v neďalekom meste Balad lokalizovali na zemi pozostatky muža, údajne bombového atentátnika, ktorý podľa predpokladov vypadol z diery v lietadle spôsobenej výbuchom.

 

Somálsko čelí povstaniu islamistickej extrémistickej skupiny aš-Šabáb, ktorá je zodpovedná za mnoho krvavých útokov po celej krajine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona