K útokom v Bostone sa nikto neprihlásil

NETKY.SK • 17 Apríl 2013, 07:55 • 2 min
K útokom v Bostone sa nikto neprihlásil

BOSTON - K bombovým útokom na maratóne v Bostone sa zatiaľ nikto neprihlásil a polícia pri vyšetrovaní sleduje viacero stôp, nikoho však zatiaľ nezadržala.

slovakia

left justify in out

"Rozsah podozrivých je široký," povedal v utorok večer novinárom špeciálny agent FBI Rick DesLauriers. Vyšetrovatelia podľa neho našli na mieste výbuchov viacero dôkazov vrátane častí čiernych nylonových tašiek, v ktorých boli umiestnené tlakové hrnce s náložami. Našli sa aj kúsky tlakových hrncov a použité klince. Ako povedal DesLauriers, podobné podomácky vyrobené nálože boli v minulosti použité v Iraku a Afganistane. Polícia dostala vyše 2000 tipov od občanov, ktoré postupne preveruje. Na vyšetrovaní pracuje len v Bostone vyše tisíc ľudí z FBI a štátnej ako aj bostonskej polície.

Lekári urobili zraneným najmenej desať amputácií, pričom niektorých museli operovať viackrát. Bomby totiž obsahovali stovky ostrých klincov a kovových úlomkov, ktoré sa po výbuchu rozleteli do okolia. DesLauriers doplnil, že počet zranených stúpol na vyše 180, pričom 17 ľudí je v kritickom stave. Zranení sú vo veku od dvoch do 71 rokov. O život prišiel osemročný chlapec, ktorý vítal otca v cieli maratónu. Jeho matka utrpela ťažké zranenia mozgu a sestra prišla o nohu. Zomrela aj 29-ročná žena a čínska študentka bostonskej univerzity.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies