K teroristickému útoku v Tunise sa prihlásil Islamský štát

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 18:38 • 2 min
K teroristickému útoku v Tunise sa prihlásil Islamský štát

TUNIS - K zodpovednosti za stredajší teroristický útok v Tunise, pri ktorom prišlo o život okrem iných aj 20 zahraničných návštevníkov tejto severoafrickej krajiny, sa dnes prihlásil tzv. Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom webového fóra, ktoré využíva na zverejňovanie odkazov, zverejnil posolstvo vo zvukovej i textovej podobe, z ktorého vyplýva, že akciu vníma ako "požehnaný vpád do jedného z brlohov nevercov a nerestí v moslimskom Tunisku", uviedla agentúra Reuters.

 

Autori vyhlásenia súčasne varujú pred ďalšími útokmi.

 

Aj nezisková organizácia SITE so sídlom v USA, ktorá monitoruje aktivity islamistov, informovala o prevzatí zodpovednosti za krviprelievanie v Tunise tzv. Islamským štátom.

 

 

Pred múzeom Bárdú (Le musée national du Bardo) v tuniskej metropole spustili v stredu paľbu strelci oblečení vo vojenských uniformách, ktorí potom vtrhli do jeho budovy. Tam v násilí pokračovali - celkovo zabili 20 zahraničných turistov a troch Tunisanov.

 

Medzi zastrelenými cudzincami boli okrem iných národností aj Španieli, Poliaci, Japonci, Kolumbijčania či Britka, rekapituluje agentúra Reuters.

 

Agentúra AP uviedla trochu odlišný údaj - podľa nej prišlo v dráme o život 18 zahraničných turistov a päť Tunisanov vrátane dvoch útočníkov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies