K srbsko-maďarským hraniciacm prichádzajú skupiny migrantov

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 09:19 • 2 min
K srbsko-maďarským hraniciacm prichádzajú skupiny migrantov

BUDAPEŠŤ - K srbsko-maďarským hraniciam prichádzajú skupiny migrantov, uviedol dnes maďarský regionálny spravodajský server delmagyar.hu, podľa ktorého tranzitné zóny s obytnými kontajnermi pri obciach Röszke a Tompa s kapacitou 50-60 ľudí sú plné.

slovakia

left justify in out

Skupiny 20-30 cudzincov sa priebežne pokúšajú prekročiť srbsko-maďarské hranice. Pri tranzitnej zóne v Röszke už postavili migranti stany, pretože vstup na územie Maďarska je možný iba do 22.00 h. Hraničné pásmo je podľa servera už plné odpadkov, ktoré nikto neodpratáva.

 

Od uzatvorenia srbsko-macedónskych hraníc podľa informácií servera prichádza k srbsko-maďarským hraniciam menej migrantov. Nikto však nevie, čo bude potom, keď sa vydá na cestu dav 15.000 migrantov, ktorý sa zhromaždil na grécko-maďarských hraniciach.

 

Cudzinci v maďarských hotspotoch, kam prichádzajú disciplinovane v sprievode polície, požadujú azyl v Maďarsku. To však považuje Srbsko za bezpečnú tretiu krajinu. Migrantom prichádzajúcim zo Srbska preto maďarské orgány odmietajú žiadosti o azyl, uzatvára delmagyar.hu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies