K 'špeciálnemu projektu' v Arsenale sa raz pripojí aj Henry

NETKY.SK • 2 December 2014, 14:16 • 2 min
K 'špeciálnemu projektu' v Arsenale sa raz pripojí aj Henry

LONDÝN - Legenda Arsenalu Thierry Henry sa jedného dňa do tohto anglického futbalového klubu určite vráti.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný Francúz, ktorý v pondelok uzavrel svoje pôsobenie v tíme zámorskej MLS New York Red Bulls, dosiahol v rokoch 1999 - 2007 v 377 vystúpeniach v drese "Gunners" 228 gólov. "Patrí k Arsenalu, zažil tu najlepšie momenty svojej kariéry. Raz sa určite vráti, teraz neviem, v akej pozícii. Musí sa rozhodnúť, akým smerom sa bude uberať jeho ďalší život," povedal tréner severolondýnskeho klubu Arséne.

 

Napriek nepresvedčivým výkonom v tomto ročníku najvyššej anglickej súťaže Wenger verí, že formujú špeciálny projekt. "Kanonieri" sa po 13. kole nachádzajú na 6. priečke poradia Premier League, s odstupom 13 bodov na vedúci tím FC Chelsea. Naposledy v nedeľu zdolali 1:0 West Bromwich Albion a počas tohto stretnutia sa na tribúne objavil transparent s nápisom: "Vďaka za spomienky, ale je čas rozlúčiť sa". 

 

"Vo vnútri klubu panuje jednota. Chceme byť konkurencieschopní a vytvoriť niečo špeciálne. Samozrejme, že k tomuto cieľu sa dopracujeme jedine cez víťazstvá na ihrisku," reagoval na kritiku 65-ročný francúzsky kouč, ktorý je šéfom lavičky Arsenalu už 18 rokov. 

 

V stredu pricestuje na Emirates Stadium Southampton, aktuálne tretie najlepšie mužstvo Premier League. Arsenalu nepomôžu zranení brankári Wojciech Szczesny a David Ospina ani stredopoliari Mesut Özil, Jack Wilshere a Mikel Arteta. "Southampton má stabilnú defenzívu a nové posily sa rýchlo zapracovali. Môžu pomýšľať na účasť v Lige majstrov. Pre nás je to šanca ukázať výsledkovú konzistentnosť," povedal na predzápasovej tlačovej konferencii Wenger. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona