K rozvoju CR na Slovensku by najviac prispelo skvalitnenie služieb

NETKY.SK • 8 November 2010, 08:36 • 2 min
K rozvoju CR na Slovensku by najviac prispelo skvalitnenie služieb

K rozvoju CR na Slovensku by najviac prispelo skvalitnenie služieb

slovakia

left justify in out

img

Domáci a zahraniční návštevníci v turistických strediskách na Slovensku sa naďalej sťažujú na nedostatočnú kvalitu poskytovaných služieb, a to napriek tomu, že mnohé prevádzky úroveň ubytovania a stravovania v ostatných rokoch zlepšili. Poukazujú na to aj profesijné organizácie z oblasti cestovného ruchu (CR) a aktuálna anketa Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR), ktorá je verejnosti prístupná na internetovej stránke www.sacr.sk.
      Na anketovú otázku Čo by najviac prospelo rozvoju turizmu na Slovensku? najviac medzi hlasujúcimi bodovala odpoveď skvalitnenie služieb. Tento faktor získal podporu viac ako 37 % ľudí. Za väčšiu propagáciu produktov a služieb CR sa vyjadrilo 14,7 % hlasujúcich. Dva ďalšie faktory - spolupráca medzi subjektmi CR v regiónoch a systematická podpora odvetvia turizmu zo strany štátu získali rovnakú podporu (po 12,4 %).
      Rekreačné poukážky na podporou domáceho turizmu (7,3 %) a zníženie dane z pridanej hodnoty na služby v segmente CR (5 %) by podľa priebežného hlasovania v menšej miere posunuli odvetvie turizmu dopredu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies