K Progresívnemu Slovensku sa pridala Zuzana Čaputová, aké témy si berie na starosť?

NETKY.SK • 13 December 2017, 06:10 • 2 min
K Progresívnemu Slovensku sa pridala Zuzana Čaputová, aké témy si berie na starosť?

BRATISLAVA - Hnutie Progresívne Slovensko (PS) rozšírilo svoje rady o odborníčku z oblasti práva Zuzanu Čaputovú. Tá dlhodobo pracovala v neziskovom sektore.

slovakia

left justify in out

" V našom hnutí bude veľkou posilou," povedal Ivan Štefunko z prípravného výboru PS. Čaputová sa bude v hnutí venovať témam práva a spravodlivosti, boju proti korupcii a environmentálnym otázkam. Chce sa venovať aj prehlbovaniu občianskej participácie a fungovaniu samospráv.

 

Novozaregistrované politické hnutie bude mať zakladajúci snem v Žiline. Štefunko plánuje kandidovať za jeho predsedu. Hnutie počíta aj s Martinom Poliačikom, ktorý pre ideové rozpory odišiel z materskej SaS. Ten by mal byť podľa informácií Denníka N vo vedení hnutia. PS chce byť podľa Štefunka silné, proeurópske, progresívne hnutie, ktoré bude zastávať liberálne hodnoty. Pre posunutie Slovenska dopredu treba podľa neho riešiť vzdelávanie, zdravie a znižovanie regionálnych a sociálnych rozdielov.

 

PS chce zefektívniť štát a bojovať proti korupcii na všetkých úrovniach. Ďalej zlepšiť podnikateľské prostredie. Hlása tiež zotrvanie v Európskej únii a prehlbovanie integrácie. Prípravný výbor Progresívneho Slovenska tvoria technologický investor Ivan Štefunko, aktivistka Irena Biháriová a podnikateľ Michal Truban.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies