K plánovanej skupinovej žalobe internetových gigantov sa pripoja ďalšie asociácie

NETKY.SK • 9 Apríl 2018, 13:30 • 2 min
K plánovanej skupinovej žalobe internetových gigantov sa pripoja ďalšie asociácie

BERN – Organizácie zo Švajčiarska, Kazachstanu a Arménska, ktoré sa zaoberajú technológiou blockchain a kryptomenami, sa nedávno pripojili k Rusku, Číne a Južnej Kórei pri podaní spoločnej žaloby proti veľkým internetovým spoločnostiam kvôli zákazu reklám súvisiacich s digitálnymi menami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Plány na podanie skupinovej žaloby proti technologickým gigantom Google, Twitter a Facebook boli prvýkrát zverejnené 27. marca. Organizácie, ktoré pôvodne podali sťažnosť, zahŕňajú Ruskú asociáciu pre kryptomeny a blockchain (RACIB), Kórejskú podnikateľskú asociáciu (KOVA) a Čínsku asociáciu kryptomenových investorov (LBTC). Viac sa môžete dočítať TU.

 

img

 

Podľa prezidenta RACIB Jurija Pripačkina sa k skupinovej žalobe pripoja ďalšie spoločnosti ako Swiss InnMind, Arménska blockchainová asociácia a Kazašská asociácia pre blockchain a kryptomeny.

 

Spoločná žaloba má byť podaná v máji 2018 v New Yorku. Prostriedky pre právnikov sa zbierajú v digitálnej peňaženke registrovanej v Estónsku, uviedol Pripačkin.

 

img

 

Facebook koncom januára zakázal reklamy súvisiace s kryptomenami a prvotnými ponukami mincí (ICO) s odvolaním sa na zavádzajúce alebo klamlivé propagačné praktiky. Spoločnosť Google nasledovala tento krok v marci, avšak oznámila, že začne blokovať reklamy súvisiace s kryptomenami až od júna 2018. Na konci marca pristúpil k rovnakému zákazu aj Twitter, ktorý zakzázal podobné reklamy všetkým, okrem verejných spoločností.

 

img

John McAfee

 

Softvérový inžinier a veľmi prominentná osoba vo svete kryptomien John McAfee nedávno vyhlásil, že si účtuje 105.000 dolárov za tweet na propagáciu kryptomeny alebo súvisiaceho produktu. McAfee pritom ešte nedávno tvrdil, že propagačné tweety nie sú platené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies