König opúšťa Sky, nový tím oznámi na budúci týždeň

NETKY.SK • 14 September 2016, 11:47 • 2 min
König opúšťa Sky, nový tím oznámi na budúci týždeň

PRAHA - Český cyklista Leopold König je na odchode z tímu Sky. Koniec v britskej stajni potvrdil v rozhovore pre portál idnes.cz. Vybral si už aj nové pôsobisko, jeho meno oznámi na budúci týždeň.

slovakia

left justify in out

V nedeľu sa pre Königa po 3303 kilometroch skončila jeho piata Grand Tour v kariére, na španielskej Vuelte obsadil konečné 29. miesto. Dlho sa držal v popredí priebežného poradia, ale o účasť v top 10 celkovej klasifikácie ho pripravila nevydarená etapa na Formigal. "Overil som si, že na pretekoch Grand Tour možem reálne pomýšľať na boj o prvú päťku. Na Vuelte ma o ňu pripravil jediný nešťastný moment v etape na Formigal," vravel König.

 

V Sky bol pretlak lídrov, v novom tíme bude jedným z nich. "Dnes už všetky stajne prvej divízie majú radšej dvoch lídrov na celkové poradie, aby to mohli rozdeliť na tri preteky Grand Tour. Tých tímov, kam som mohol ísť, bolo na výber celkom dosť, potenciálne päť," prezradil König, ktorý dodal, že nebude štartovať na októbrových MS v Katare.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies