König krúti hlavou nad množiacim sa dopingom v Astane

NETKY.SK • 27 November 2014, 10:28 • 2 min
König krúti hlavou nad množiacim sa dopingom v Astane

LONDÝN - V kazašskom zoskupení Astana sa objavil piaty dopingový prípad, Medzinárodná cyklistická únia (UCI) potvrdila zastavenie súťažnej činnosti Arturovi Fedosejevovi.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročný pretekár mal pozitívny nález na anabolický steroid počas štartu na augustových pretekoch Tour de l'Ain, kde skončil pätnásty. Licenčná komisia UCI preto zvažuje, či Astane vydá licenciu WorldTour pre sezónu 2015. "Čo do pekla sa deje v Astane? Kto je ďalší na rade? Chcem veriť, že všetko je to výlučne o jednotlivcoch," napísal na Twitteri český cyklista Leopold König z britského tímu Sky.

 

Na prelome septembra októbra mal v Astane pozitívny dopingový test na EPO Kazach Maxim Iglinskij, od Maxima o tri roky mladšieho brata Valentina suspendovala UCI 10. septembra UCI. Tá nedávno zastavila pretekársku činnosť ďalšiemu kazašskému jazdcovi Viktorovi Okiševovi. Piatym do partie hriešnikov je pretekár rezervného tímu Iľja Davidenok, u ktorého boli problémom taktiež anabolické steroidy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona