K nešťastiu v Himalájach zriadil rezort informačnú linku

NETKY.SK • 16 Október 2014, 13:29 • 2 min
K nešťastiu v Himalájach zriadil rezort informačnú linku

BRATISLAVA - V súvislosti s nešťastím v Himalájach, pri ktorom sa v noci na utorok na skupinu desiatich slovenských horolezcov v Nepále v základnom tábore na hore Dhaulagiri zosypala lavína, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky zriadilo informačnú linku – kontaktný bod pre rodinných príslušníkov slovenských občanov, ktorí sa tohto času nachádzajú v oblastiach zasiahnutých snežením a lavínami.

slovakia

left justify in out

Počas pracovnej doby medzi 8.00 h až 16.00 h možno kontaktovať poverených zamestnancov MZVaEZ SR na telefónnom čísle 02/5978 3750 a mimo pracovných hodín na telefónnom čísle 02/5978 5978.
     

MZVaEZ SR je v neustálom spojení s honorárnym konzulom v Nepále, ktorého syn je priamo zapojený do pátracej akcie. Ôsmich slovenských horolezcov sa podarilo dostať do bezpečia, dvaja sú však stále nezvestní. Momentálne po nich prebieha pátracia akcia, ktorú však komplikujú zlé poveternostné podmienky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies