K najvyššej kvalite KHL pomohli aj Doneck a Slovan, chváli Medvedev

NETKY.SK • 13 Február 2013, 12:15 • 2 min
K najvyššej kvalite KHL pomohli aj Doneck a Slovan, chváli Medvedev

K najvyššej kvalite KHL pomohli aj Doneck a Slovan, chváli Medvedev - Hokej Za najlepšiu v histórii Kontinentálnej hokejovej ligy označil prezident tejto nadnárodnej súťaže Alexander Medvedev jej súčasnú základnú časť. Myslím si, že takéto ocenenie si za

slovakia

left justify in out

imgZa najlepšiu v histórii Kontinentálnej hokejovej ligy označil prezident tejto nadnárodnej súťaže Alexander Medvedev jej súčasnú základnú časť.

"Myslím si, že takéto ocenenie si zaslúži," reagoval na otázku Sport-expressu v rozsiahlom rozhovore najvyšší predstaviteľ ligy a pokračoval: "Bez hocijakých pochybností sa ozdobou ligy stala šialená bitka v Západnej konferencii, formát ktorej sme vďaka klubom z Donecka, Prahy a Bratislavy rozšírili na 14. Otvorene hovorím, že pohľad na tabuľku Západu je radostný - na hranici pohárovej zóny sa všetko mení ako v kaleidoskope. Myslím si, že o takej zápletke snívali všetci hokejoví priaznivci."

Medvedev je presvedčený, že traja nováčikovia naplnili očakávania. "Nie je to len o úrovni konkurencie, ktorá sa viditeľne zvýšila. Veď sa len pozrite: do vstupu do KHL v Prahe počas niekoľkých rokov nebola návšteva vyššia ako päťtisíc divákov. A na derby Lev-Slovan ich prišlo takmer 16.000. Veľký nárast divákov zaznamenala aj Bratislava, kde na každom zápase býva desaťtisíc ľudí, pričom pred vstupom do KHL sa tak stalo možno dvakrát za sezónu. Myslím si, že k tomu nie sú potrebné žiadne komentáre."

Alexander Medvedev zároveň potvrdil, že konečné riešenia na ďalšie rozšírenie prijmú neskôr. "Zatiaľ sú hlavnými kandidátmi Záhreb a Miláno a možno jedno z týchto miest vstúpi do KHL už v nasledujúcej sezóne." Oficiálny web KHL pritom v utorok zverejnil aj ďalšieho kandidáta, ktorým je poľský Gdansk.

V Západnej konferencii pred troma zostávajúcimi zápasmi základnej časti je do boja o play off zainteresovaných až päť klubov, ale ako to dopadne, si Medvedev netrúfol prognózovať. "To je nemožné. Poznám rozpis zostávajúcich súbojov a sľubujú dokonalú zápletku. Poviem to takto: Donbass zavŕši základnú časť domácimi zápasmi so Slovanom a Levom. Ale ako dopadnú, dopredu nikto nevie. Ale vlastne s takouto detektívnou zápletkou sme počítali pred začiatkom sezóny." 
Medvedev si nemyslí, že doterajšia ozdoba KHL Východná konferencia by v tejto sezóne strácala svoje líderské pozície. "Nie som o tom presvedčený. Aj keď súhlasím s tým, že ten náboj v nej nebol taký ostrý ako v Západnej konferencii." K možnému vyrovnaniu sa oboch konferencií Medvedev uviedol:"Posudzujeme viacero možností. Naznačím aspoň jednu z nich: možno prejdeme na formát troch konferencií. Zatiaľ sa však nebudeme ponáhľať s prognózami na rozšírenie i zmeny štruktúry ligy. Opakujem, všetko je zatiaľ v štádiu posudzovania." 

Alexandra Medvedeva sklamal v tejto sezóne Spartak Moskva. Populárny klub sa v tejto sezóne stal podľa neho len štatistom. "Prvé dve-tri sezóny odohral slabo druhý populárny klub Atlant, ktorý sa však v tejto sezóne stal jedným z kandidátov na postup do play off," povedal Medvedev.

O blížiacom sa play off si myslí, že fanúšikov poteší. "Osobitne svojou nepredvítateľnosťou. Rátať v ňom bude treba aj s nižšie postaveným Severstaľom. A aj tí štastlivci, ktorí sa do play off dostanú zo siedmeho-ôsmeho miesta, môžu spôsobiť SKA i CSKA veľa problémov. Som presvedčený, že play off bude veľmi zaujímavé."
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies