K lietadlu Germanwings po strate spojenia vyslali stíhačku

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 14:55 • 2 min
K lietadlu Germanwings po strate spojenia vyslali stíhačku

PARÍŽ - Francúzske vzdušné sily po zmiznutí lietadla nemeckých aerolínií Germanwings na juhovýchode krajiny vyslali do oblasti jednu zo svojich stíhačiek typu Mirage 2000, na akýkoľvek zásah však už bolo neskoro.

slovakia

left justify in out

Podľa stredajšieho vyjadrenia ich hovorcu sa stíhačka vrátila bez toho, aby lokalizovala miesto nárazu airbusu do zeme v odľahlej časti francúzskych Álp. Trosky rozmetané po horskom úbočí v približne dvojtisícovej nadmorskej výške našli až neskôr pomocou vrtuľníkov. Nemecké lietadlo typu Airbus A320, ktoré smerovalo z Barcelony do Düsseldorfu, havarovalo po niekoľkominútovom klesaní z bežnej letovej výšky, pričom zrejme zahynulo všetkých 144 cestujúcich a šesť členov posádky. Udalosť predstavuje najtragickejšiu leteckú katastrofu vo Francúzsku za posledné desaťročia. Francúzsky minister dopravy Alain Vidalies v stredu oznámil, že vyšetrovatelia začali pracovať na získaní údajov z nájdeného záznamníka, v ktorom by mala byť nahrávka hlasovej komunikácie v kokpite. Podľa jeho vyjadrenia pre rozhlasovú stanicu Europe 1 zatiaľ nie je úplne vylúčená žiadna z možných príčin havárie. Z toho, čo je v súčasnosti známe, je však "hypotéza o narušiteľovi alebo útoku nepravdepodobná".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona