K Holandsku sa blíži silná víchrica, spoločnosť KLM zrušila 220 letov

NETKY.SK • 18 Január 2018, 06:21 • 2 min
K Holandsku sa blíži silná víchrica, spoločnosť KLM zrušila 220 letov

AMSTERDAM - Dovedna 220 letov naplánovaných na štvrtok zrušila holandská letecká spoločnosť KLM v očakávaní silnej víchrice.

slovakia

left justify in out

Aerolínie v stredu na svojej webstránke oznámili, že sa takto rozhodli s ohľadom na "nepriaznivé poveternostné podmienky". Pred pravdepodobnými ďalšími zrušeniami či meškaniami letov varovalo aj vedenie amsterdamského letiska Schiphol.

 

Holandský kráľovský meteorologický ústav (KNMI) avizoval, že rýchlosť vetra v niektorých oblastiach krajiny by vo štvrtok mohla dosiahnuť až 120 kilometrov za hodinu. Pre veľké časti Holandska bolo vydané varovanie pred hroziacim nepriaznivým počasím.

 

Pred možným meškaním vlakov a obmedzením spojov varovala v súvislosti s blížiacou sa víchricou aj holandská železničná spoločnosť.

 

Extrémne zlé počasie zažilo Holandsko naposledy 3. januára, keď cez krajinu prechádzala tlaková níž Eleanor. Nízko položené Holandsko muselo vtedy vôbec po prvý raz zatvoriť všetky svoje pobrežné protipovodňové zábrany.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies