K dvom útokom na rozhodcov na Cypre sa prihlásila gerila deviatej brány

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 12:13 • 2 min
K dvom útokom na rozhodcov na Cypre sa prihlásila gerila deviatej brány

NIKÓZIA - Dva z piatich bombových útokov na cyperských futbalových rozhodcov má na svedomí skupina, ktorá si hovorí Ozbrojená mestská gerila deviatej brány. Polícia skúma hodnovernosť písomného vyjadrenia, ktorým sa skupina prihlásila k zodpovednosti. Jej meno odkazuje na jednu z brán štadióna GSP v Nikózii, kde hrávajú svoje domáce zápasy kluby APOEL a Omonia.

slovakia

left justify in out

Gerila sa prihlásila k februárovej explózii rúrkovej bomby, ktorá zničila auto manželky popredného rozhodcu na predmestí Larnaky v Aradippou, a tiež ku granátovému útoku na sídlo Cyperskej rozhodcovskej asociácie z októbra minulého roka. Pri atakoch sa nikto nezranil, polícia páchateľov zatiaľ nevypátrala.


Policajný hovorca Andreas Angelides prezradil, že v liste sa ako motív činu spomína korupcia vo futbale. Nevyplýva z neho, prečo sa skupina sústredila len na rozhodcov. Autori vraj uviedli, že nikomu nechceli ublížiť.


V januári cyperskí arbitri týždeň bojkotovali zápasy všetkých domácich súťaží v reakcii na bombový útok na dom 60-ročnej matky ich kolegu Thomasa Mouskosa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies